11. října 2018
Dobrý den,
neuvádíte, zda máte kávovar nový a tak zvaně se učíte napěňovat mléko, v tom případě zde je pár rad:
Mléko musí být při napěňování vychlazené z lednice, ideálně 5 stupňů Celsia, nejlépe polotučné (ale není podmínka, někomu vyhovuje spíše plnotučné, ale nesmí se přepálit!!!).
Mléko nesmí projít teplotou nad 70 stupňů Celsia!!!, jinak pěna spadne a už nepůjde napěnit. Je ideální šálek držet při napěňování v ruce a jakmile začne pálit, napěňování ukončit.
Použijte tedy polotučné nebo plnotučné mléko, vychlazené z lednice, trysku ponoříte jen kousek pod hladinu mléka (ne na dno), hrnek držte nejlépe pod úhlem 45 stupňů a hrnek držíte v ruce (pokud by začal být moc horký, tak pěnění ukončete, jak se vám mléko přehřeje, pěna spadne), můžete s ním lehce pohybovat.
Pokud není kávovar nový, dosud fungovalo napěňování bez problémů, až nyní se objevil problém, mohu vám doporučit nejbližší servis, který vám kávovar zkontroluje, případně opraví. Hlavní servisy jsou tyto:
Cesk a. s., Jarní 44i, 614 00 Brno, tel. 511 189 989, 733 736 937, e-mail: [email protected]
PH SERVIS, Darwinova 5, Praha 4, tel. 266 310 574, 261 392 015, e-mail: [email protected]
Případně napište prosím na naši zákaznickou linku, vyhledáme vám nejbližší servisy vašemu bydlišti, děkuji.
Zákaznická linka DeLonghi, Kenwood, Braun
e-mail: [email protected]
- Byla pro vás tato odpověď užitečná?
- Ano
- Ne